Idén 30. alkalommal

2024.05.26. 07:00

A megye déli részének legnagyobb fesztiválja a sárbogárdi (videó)

Fergeteges hangulatban zajlott a Sárbogárdi Napok első napja, és hasonlóan jónak ígérkezik a második is.

Bokányi Zsolt

A hangulatra nem lehetett panasz a 30. Sárbogárdi Napokon.

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Pénteken, Fent Győző festménykiállításával kezdődött meg a harmincadik Sárbogárdi Napok rendezvénysorozat, ami Dél-Fejér legnagyobb fesztiválja. A rendezvény kapcsán már az előkészületekből is látszott, hogy az idei évben, a jubileum okán, különösen is nagyszabásúra sikerült az alkalom. Szombaton reggeltől már a délutáni és esti koncertekre készültek a hangtechnikusok a színpadon, miközben a rendezvénynek helyt adó Ifjúsági Parkban pedig megkezdődött a hagyományos főzőverseny. Az időjárás megkegyelmezett, és szép számmal érkeztek a résztvevők. Az alkalom kapcsán – bár fontos feladat volt a főzés tudományának bemutatása – igazából az volt az érzése az embernek, hogy sokkal inkább egy csapatépítő, közösségteremtő és összekovácsoló alkalom ez, mintsem egy egyszerű „főzőcske a parkban”. 

A főzőverseny nyertesei
Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

A színpadi produkciók 13 órától indultak el, helyi fellépők közreműködésével, ami megint csak az itt élő közösség összetartozására mutatott rá. Elsőként a Töbörzsöki Táncoló Talpak produkciója, majd a Panic Crew hip hop bemutatója volt látható, őket követte a fiatal sárbogárdi tehetség SunsetMood műsora, ami a korai időpont ellenére is komoly siker volt, biztos, hogy hallunk még az előadóról. Innentől pedig már nem volt megállás, hiszen fergeteges produkciók váltották egymást a színpadon egész délután. A teljesség igénye nélkül néhány előadó, akit láthattak és hallhattak: eljött Fésűs Nelli és Détár Enikő, ott voltak a Tendance Táncklub táncosai, majd jött az Irigy Hónaljmirigy, akiket talán nem kell bemutatni olvasóinknak. Az este pedig igazi sztárparádét produkált, hiszen színpadra lépett az USNK formáció, majd ezt követően az előzetes felmérések alapján talán a legjobban várt műsor következett, T. Danny koncertje varázsolta el az Ifjúsági Park közönségét. Az est levezető programja a Discover Band utcabálja volt. A szombati nap végén nagyon nem búcsúztak a szervezők, hiszen vasárnap folytatódik a rendezvény, így ma szintén nagyszabású produkciók lépnek majd színpadra. 

Sárréti Csókavirág Néptánc együttes műsór is hatalmas siker volt. 
Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Vasárnap a gyermeknapi programok már tíz órától megkezdődnek. Lesz kézműves játszóház, habparti, de fellép a Holló együttes is, akik csodás gyerekműsort garantálnak. Délután és az esti órákban pedig ismét a színpadi produkcióké lesz a főszerep, illetve az élőzene kerül a középpontba. Fél háromtól igazi gitárzenével indul a program, a Ctrl5 zenekar idézi meg a Shadows-életérzést, majd a Boka Boogie Band garantálja az igazi és fergeteges rock and roll hangulatot, ezt követően a Lord és az Edda zenekar lépnek színpadra, akik álló csillagai a magyar zenei életnek. Az esemény utolsó mozzanata az esti tűzijáték lesz, amivel zárul és búcsúzik majd a harmincadik Sárbogárdi Napok a közönségétől!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában