Graffitizz legálisan!

2024.04.20. 19:00

Graffiti művészeket keres a színház

A Vörösmarty Színház helyi graffiti művészeket keres legújabb, Kozák András Stúdióban tartott bemutatójához, az Iphigenia Auliszban produkcióhoz.

Feol.hu

A színház helyi graffitisek jelentkezését várja

Forrás: A színház

Jóllehet a graffiti a köztudatban inkább tűnik utcai vandalizmusnak, mint művészeti ágnak, a Vörösmarty Színház felhívása az utóbbi vonalat erősíti. Helyi graffiti művészeket keres legújabb, Kozák András Stúdióban tartott bemutatójához, az Iphigenia Auliszban produkcióhoz.
Olyan helyi graffitisek jelentkezését várjuk, akik művészetükkel, kreativitásukkal és stílusukkal hozzá tesznek az előadás atmoszférájához, világához, színpadi képéhez. "Fontos számunkra, hogy helyet adjunk ennek az utcai művészeti ágnak a fehérvári kultúra egyik legkiemelkedőbb épületében, a színházban. Az előadás rendezője, Bagó Bertalan és díszlettervezője, Vereckei Rita által kiválasztott művészek saját munkájukkal - az előadás alkotóival kooperációban - dekorálhatják ki a díszlet falait. Az ehhez szükséges anyag költséget a színház költségvetéséből finanszírozzuk" – áll a színház felhívásában.

A pályázatokban három, a személyes stílust tükröző képet várnak a korábban megvalósult alkotásotokról, valamint egy rövid bemutatkozó szöveget, amelyben a pályázó graffitizéshez való kapcsolatát írja le, végül a pályázó elérhetőségeit (e-mail, telefonszám). A pályázati anyagokat nem publikálják, csak a zsűrizés céljára használják fel azokat. 

A kiválasztott művészek alkotása része lehet a Vörösmarty Színház következő produkciójának, valamint jutalmul egy festék spray csomagot vehetnek át.

A pályázat leadási határideje: április 28. vasárnap, 23:59.

Pályázati anyagot a a [email protected] e-mail címre kell küldeni, az email tárgya: “Iphigenia GRAFFITI” legyen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában