A magyarság értékeivel ismerkedtek a kilátogatók

2024.04.16. 12:30

Egerben „piknikeztek" a Dél-Fejér megyeiek

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Hungarikum Pikniket Egerben, ahová régi és új meghívottak is nagy számban érkeztek a Szépasszony-völgybe. Dél-Fejért a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület (NaTE) képviselte, bemutatva azokat az értékeket, amelyeket képviselnek.

Kecskés Zoltán

Szelfi-fal is várta a kilátogató érdeklődőket.

Forrás: egriborvidek.hu

– A NaTE egyik fontos tevékenysége a hagyományok felelevenítése, megőrzése, azok továbbörökítése a jövő nemzedékének. Ezen okból felkerekedtünk és egészen Egerig meg sem álltunk, ahol a hagyományőrzés szinte minden formája képviseltette magát az elmúlt hétvégi programon – hangsúlyozta Szekeres Béláné elnök, aki az esemény részletibe is beavatta portálunkat:

Rendhagyó történelemóra keretében ismerkedhettek meg a vendégek a huszárok életével.
Fotó: NaTE

– Rendhagyó történelemóra keretében ismerkedtünk a huszárok életével, hallgattunk népdalokat, néztünk népi mesejátékot. Korzóztunk a kézműves sétányon, kóstoltuk a hungarikum ételeket, úgymint a karcagi birkapörköltet, a bajai halászlét, a csabai kolbászt, a hortobágyi slambucot, vagy más néven az öhömöt, és még sorolhatnám. Mindemellett kapcsolatokat építettünk, "szakmai" beszélgetéseket folytattunk, sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Örültünk a lehetőségnek, hogy ennyire tartalmas programon vehettünk részt ebben a történelmi városban, amelyhez egyébként is ezer szállal kötődünk, hiszen helyi szervezetekkel is jó baráti kapcsolatot ápolunk és a Kárpát-medencei civilszervezeti találkozónkat is itt tartottuk.  A nap zárásaként a történelmi belvárosában tettünk egy kellemes sétát. Kissé fáradtan, de hatalmas élményekkel tértünk haza.

Finomságok egész tárháza volt, igazi különlegességek. 
Fotó: NaTE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában