Kiállítások

2024.04.25. 10:00

Bicske: Az ecsettől a mennyezetig – Családi kör Rácalmáson – Fehérvár: Kerényi Virág divattervező kiállítása

Feol.hu

Klotz Miklós és Mosberger Róbert fotográfusok közös tárlata a Pelikán Galériában

Fotó: Pelikán Galéria / Deák Balázs

Április 26. (péntek)

   (Az adott intézmény nyitvatartási rendje szerint!)   

   Bicske: Az ecsettől a mennyezetig. Festett templomkazetták – bútorfestők feldolgozásai. A Békés Vármegyei Népművészeti Egyesület és a Békés Vármegye Népművészetéért Alapítvány – Ament Éva bútorfestő, népi iparművész és tanítványai – vándorkiállítása a Petőfi Művelődési Központban. Megtekinthető május 2-áig, hétköznap 8 és 19 óra között.

   Cece: Csók István Múzeum. A múzeum kiállítása megtekinthető pénteken és szombaton 10 és 17.30 óra között.

   Dinnyés: Kalotaszegi barangolók a gyöngyök világában és Élménymorzsák Kalotaszegről. Forgács Fanni és Pauer Dániel fotókiállítása a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban. Megtekinthető május végéig. (M-Art.)

   Ercsi: Négy évszak. Marczinka Györgyné Marcsi festménykiállítása az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtárban.

   Martonvásár: Agroverzum Tudományos Élményközpont. Nyári nyitvatartás: április elsejétől október végéig, mindennap 9 és 18 óra között. Az Agroverzum kiállítása. A Beethoven Emlékmúzeum kiállítása. A Brunszvik-kastély parkja. 

   Mór: Állandó és időszaki kiállítások a Lamberg-kastély Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Kiállítóhelyen. Tárlatvezetési időpontok: 10, 12, 13.30 és 15 óra (hétköznap). 25 fő felett bejelentkezés szükséges. 

   Nagyvenyim: Variációk. Takácsné Csór Marianna festménykiállítása a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárban. Megtekinthető május 11-éig, hétfő–csütörtök 12–20 óra, péntek 10–17 óra, szombat (rendezvénytől függően) 8–16 óra között. 

   Perkáta: Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász- és éremművész időszaki kiállítása a Győry-kastély dísztermében. 

   Rácalmás: Családi kör. Kiállítás Kovács Klári és Udvari Emese munkáiból a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban. Megtekinthető április 28-áig.

   Szabadegyháza: Tavaszra várva. A Krajczáros Alapítvány festményvásárral egybekötött kiállítása a Nagy László Művelődési Házban. Megtekinthető május 21-éig. 

   Velence: Velence múltja – állandó kiállítás a Meszleny-Wenckheim-kastélyban, a Velencei Helytörténeti Egyesület kiállítótermében.

   Székesfehérvár: Halmozott kisgrafikák. Stokinger József ex libris kiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. Megtekinthető április 30-áig.  

   Székesfehérvár: Star Wars lego- és könyvkiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Megtekinthető április 30-áig.

   Székesfehérvár: Kerényi Virág divattervező kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. Megtekinthető május 3-áig, hétfőtől péntekig 15 és 19 óra között. 

   Székesfehérvár: … ez is van… Klotz Miklós és Mosberger Róbert fotográfusok (a Székesfehérvári Művészek Társasága tagjai) közös tárlata a Pelikán Galériában. Megtekinthető május 3-áig, keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

   Székesfehérvár: Ecsettel a kézben… Gerhák József festőművész kiállítása az Árpád Fürdő Galériájában. Megtekinthető május 4-éig. 

   Székesfehérvár: A szeretet lélekhangjai. Szatzkerné Piroska festmény- és kerámia-kiállítása az Aranybulla Könyvtár Alapítványnál (Köfém lakótelep 1.). Megtekinthető május 10-éig. 

   Székesfehérvár: Szárnyalás. Horváth Hella festménykiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárában. Megtekinthető május 11-éig. 

   Székesfehérvár: Virágba boruló örökségünk. Tisztelet Csapody Vera emlékének. Szekeres Erzsébet Magyar Örökség-díjas textilművész kiállítása a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. Megtekinthető május 17-éig, hétfőtől péntekig 9–17, szombaton 9–15 óra között.

   Székesfehérvár: Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora. Időszaki kiállítás a Csók István Képtárban. A kiállítás a Szent István Király Múzeum és három kínai intézmény – a Shanghai Múzeum, a Xuzhou Múzeum és a Chengdu Régészeti Intézet – partnerségében, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, valamint a Back&Rosta Kft. együttműködésével jött létre. Megtekinthető június 28-áig.

   Székesfehérvár: Székesfehérvár a frontvonalban 1944–1945. Kamarakiállítás a Rendház Látogatóközpontban. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Szent István Király Múzeum közös kiállítása Székesfehérvár és környéke második világháborús harcainak történetébe nyújt betekintést. Továbbá egy reprezentatív válogatás is látható a Hadtörténeti Múzeum korszakos haditechnikai eszközeiből. Helyet kapnak a tárlatban a Szent István Király Múzeum és a Hadtörténeti Múzeum közös terepi kutatásai során 2023-ban Baracska külterületén talált, 1945 januárjában megsemmisült német harckocsi (Panzerkampfwagen IV) roncsdarabjai is. Megtekinthető június 30-áig.

   Székesfehérvár: Solium Regni – Az ország trónusa. Helyszín: Szent István Király Múzeum, Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont (Várkörút 32.). Állandó kiállítás. Megtekinthető keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában