Micsoda elismerés!

2024.03.11. 14:00

Fejér is részese az idei magyar Oscarnak!

Fejérben is forgott az a film, melyért Mihalek Zsuzsa díszlettervező Oscar-díjat kapott az idei díjátadó gálán.

S. Töttő Rita

A Korda Filmstúdió Etyek határában

Fotó: NZP / FMH-archív

A legjobb látványtervezés kategóriában kapott Oscar-díjat Mihalek Zsuzsa díszlettervező az idei díjátadó gálán. A Szegény párák (Poor things) című szürreális sci-fi vígjáték berendezéséért felelt a magyar szakember, aki a Los Angeles-i díjátadó gálán nem tudott részt venni, de kollégái - Shona Heath és James Price -, akikkel megosztva kapta meg az arany szobrot, neki is üzentek az eseményen: hogy hiányzik a jelenléte. A Szegény párák  számos kategóriában kapott még Oscar-díjat: Emma Stone, női főszereplőként vehette át alakításáért az elismerést, de a Legjobb jelmeztervezés, Legjobb smink és haj kategóriagyőzelem is mutatja, milyen különleges alkotással van dolgunk.

Fotó: Patrick T. Fallon / Forrás: AFP

Az etyeki Korda Filmstúdió örömteli posztban „tört ki” az Oscar gála után, s gratulálva az összes díjazottnak – külön kiemelte a magyar szakembert -, akinek saját ízlése formálta a film képi világát. James Price egy korábbi interjújából pedig kiderül: a film lisszaboni jelenetei az etyeki Korda Filmstúdióban készültek, amely Európa legnagyobb stúdiói közé tartozik. Az itteni munka során a szűk stábon kívül ráadásul mindenki magyar volt a film etyeki forgatásán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában