Megnyitó

2024.03.19. 17:00

„Ecsettel a békéért” – különleges kiállítás várja az érdeklődőket Szabadegyházán

Pipacsos képekből és tájképekből összeállított festménykiállítás nyílik a szabadegyházai művelődési házban március 21-én, csütörtökön.

Héjj Vivien

A tárlatnak a Nagy László Művelődési Ház ad otthont.

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

A Krajczáros Alapítvány gondozásában nyílik festménykiállítás a szabadegyházai Nagy László Művelődési Házban. Az alapítvány az I. világháború harcainak területén elhunyt magyar hősöknek állít emléket közel két évtizede, mely idő alatt felkutattak katonasírokat, s méltó környezetet alakítottak ki, fejfákat készítettek az elhunyt hősök emlékére. Kutatási területük többek között Felvidék, Lengyelország, Szlovénia, Olaszország és Doberdó.

Kutatásaik kapcsán 2014-ben jött létre az Ecsettel a békéért projekt, melynek keretében pipacsos – a vér virága – képek készültek. Ezekből az alkotásokból, valamint tájképekből állt össze azon kiállítás anyaga, melynek hamarosan a szabadegyházai művelődési ház ad otthont.

A Tavaszra várva címet viselő kiállítás megnyitója március 21-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik. A tárlatot Németh István, az alapítvány elnöke nyitja meg, közreműködik Tóth Tibor zenész, énekes. A kiállítás két hónapon át várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában