Akik ott voltak, megismerhették a szerelmi bájital titkát is

2024.02.11. 15:46

Szerelmi rejtélyek nyomában Martonvásáron

Valentin-napi hétvége az Agroverzumban! – ezzel a felhívással várta Martonvásáron, a Brunszvik kastélyparkban megbújó Tudományos Élményközpont a szerelmeseket. A játékos feladatokkal tarkított kaland során a résztvevők megismerhették a szerelmi bájital titkos összetevőit, sőt meg is kóstolhatták a vágykeltő afrodiziákumot.

Kecskés Zoltán

Fiatal szerelmespárok is kutatták Beethoven szerelmi életét.

Fotó: Kecskés Zoltán

Sokszor vágyunk arra, hogy ismerjük a  bájital receptjét, vagy akár egy illatét, ami alapján biztosan belénk szeret a kiszemelt. A kölcsönös csábítás fortélyai azonban nem csak a friss pároknak lehet hasznos, hanem azoknak is, akik már hosszabb ideje együtt vannak. A szerelem varázsának misztériuma pedig többeket is Martonvásárra csábított a hétvégén. Akik ott voltak, megismerhették a szerelmi bájital titkát is. 

Sokan engedtek a csábítás varázsának, hogy kiderítsék a titkokat.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Az Agroverzum már-már hagyományosnak mondható két napos játéksorozata során, a bájital titkos összetevőinek felkutatása mellett, egy másik, a „halhatatlan kedves” rejtélyét is felkutathatták a résztvevők, amely Ludwig van Beethoven nagy zeneköltő szerelmi életéhez kapcsolódott. A négyállomásos kincskeresés, pedig az Agroverzum Élménylaborjában, a titkos összetevőkkel megbolondított bájitalok elkészítésével és elfogyasztásával zárult. Az egyik ilyen vágykeltő ínyencség a Borsikafű (csombor) volt, míg a másik a magyar királyné vizeként ismert, rozmaring. Előbbi a férfiak, utóbbi a hölgyek vágyait fokozza.  

Lenkefi István múzeumpedagógus segítségével készültek a szerelmi bájitalok az Élménylaborban.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában