Magyar Hősök

2024.02.26. 16:00

Szabadulószínházi előadás érkezik Sárkeresztúrra

Egy szabadulószobába kalauzolja nézőit a Déryné Program keretein belül Sárkeresztúrra érkező Magyar Hősök című előadás. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Héjj Vivien

A történelemtanár szerepében Csuja Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész

Fotó: Botár Gergely / Déryné Program

A szabadulószobában játszódó előadásnak mai fiatalok a szereplői, akiket a történelemtanár elvisz egy, a régi idők átélésére alkalmas játékra. A történetben hátborzongató jelenetek helyett a XX. század nagy drámáinak közepébe csöppennek a diákok, ahol átéli és megértik szüleik, nagyszüleik, illetve koruk tragédiáit, személyes múltját.

– Nem valamelyik sorozatgyilkos, vagy fantasy hős szerepébe bújnak, hanem olyan hétköznapi emberek bőrébe, akik emberiességük, együttérzésük, hazaszeretetük vagy hitük szerint – a legnehezebb pillanatokban, tudtuk nélkül – hőssé váltak akár a saját életük feláldozásával – olvasható az előadás színlapján.

Vajon a világcéggé növekedett vállalat tulajdonosa, Richter Gedeon miért nem hagyta el hazáját? Vajon hogy döntött a kivégzéssel dacolva Salkaházi Sára, szerzetesnővér, amikor több száz ember élete forgott kockán? Milyen túlélési technikával tartotta a lelket Placid atya a hazájuktól sok ezer kilométerre lévő munkatáborokba hurcolt emberekben? Az előadás ezekre a kérdésekre is keresi a választ.

A Magyar Hősök című darabot március 24-én, vasárnap 17 órától láthatja a sárkeresztúri közönség a Bella István Művelődési Ház és Könyvtárban. A 90 perces előadásra ingyenes a belépés, ám a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jegyek elérhetőek a polgármesteri hivatalban és a művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában