Alkotásra fel!

2024.02.11. 17:00

Rajz- és festménypályázat a víz világnapja alkalmából

Feol.hu

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli Területi Szervezete és Baracs Község Önkormányzata támogatásával, a víz világnapja alkalmából idén is alkotásra buzdítják az óvodásokat és általános iskolásokat. "Víz a békéért!" címmel rajzokat és festményeket várnak a kis művészektől. A pályázatokat A/3 és A/4 műszaki rajzlapra kérik elkészíteni. A pályaműveken fel kell tüntetni a nevet, életkor, óvodai sportot vagy osztályt. A győztes alkotók díjazásban részesülnek! 

A pályaműveket 2024. március 18-án 12 óráig lehet leadni a baracsi Faluház irodájában írja a duol.hu.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás március 22-én, pénteken 9 órakor lesz a Faluház színháztermében.

A víz világnapja minden év márciusában egy kiváló alkalom és újabb lehetőség arra, hogy megálljunk és elgondolkodjunk. Elgondolkodjunk azon, hogy mit jelent nekünk a víz és azon, hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni!

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a víz világnapja dátumaként, amelynek célja, hogy gondolkodásunk és figyelmünk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. Ez a jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a vízre és annak alapvető szerepére.
Az UNESCO és az UN-WATER évente egy kiemelt témára fókuszál, amelyhez a víz világnap mottója kapcsolódik. A szervezetek témaválasztásukkal minden évben újabb és újabb irányból világítanak rá a fő üzenetre és szembesítenek minket azzal, hogy az élet minden területe kapcsolódik a vízhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában