Hobbi fotósok tárlata

2024.02.29. 20:00

Növények, állatok és gyönyörű tájak – utcai kiállítás nyílt Fehérváron

A „Bemutatkozik” sorozat keretében második alkalommal nyílt utcai fotókiállítás Székesfehérváron, a Fő utca 3. szám alatt. A vitrinekben ezúttal hobbi fotósok alkotásait láthatják az érdeklődők.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében fehérvári hobbi fotósok alkotásaiból nyílt tárlat a Márványudvarban. A „Bemutatkozunk” sorozat második tárlatának megnyitóján Barna Éva, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnökségi tagja felidézte: a sorozat első tárlatán a Varga Tibor, alias JavicK által megörökített pillanatokat láthatta a közönség.

– Jelen kiállításon a Széphő Zrt. elmúlt öt évének fontos alkotásaiból láthatnak válogatást az érdeklődők, valamint Klein Katalin, Ekési Sándor és Dosztály Ágota fotói is bekerültek egy-egy vitrinben – sorolta az alkotókat Barna Éva.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A kiállításmegnyitó programját Klein Katalin előadása színesítette, aki mandolin játékával bűvölte el a jelenlévőket. A tárlatot Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg. Mint mondta, a kiállítás anyaga tükrözi az aktív civil élet jelenlétét városunkban, és bizonyítja a Tarsoly Ifjúságért Egyesület sokszínű munkájának jelenlétét közösségünkben.

– A fénykép valós bizonyítéka bármely egykor létező személynek, tárgynak, megtörtént eseménynek. Ilyen tárgyat, személyt, megtörtént eseményt mutatnak be, és hódolnak a fotózás szenvedélyének az alkotók. Megállásra, és a felfedezés élményének megélésére késztetnek a jól megörökített épületek, legyen az az albán város építészeti kettőssége, a mi Szent István-székesegyházunk vagy a Széphő Zrt. indusztriális tárgyai és a természet sokszínűségének és tökéletességének megörökítése – mondta az alpolgármester.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában