Zömében zámolyiak az élen

2024.02.03. 20:15

Megszületett a hivatalos végeredménye a versmondó és verséneklő versenynek Székesfehérváron

Három kategóriában zajlott a Csoóri Sándor és Csanádi Imre versmondó és verséneklő verseny a Szent István Hitoktatási és Művelődési házban. Az 50 versenyző között nagy volt a viadal, így a holtverseny sem volt ritka. A költők szülőfalujában fontos helyet töltenek be az irodalmárok, a legtöbb dobogós helyet a Zámoly szerezte az általános iskolák között.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Második éve szervezik meg Csoóri Sándor születésnapján a versmondó és verséneklő versenyt, ám a tavalyival ellentétben, idén kibővült a viadal elnevezése, a szintén zámolyi Csanádi Imrével. Az is újdonság, hogy 2024-ben alsó tagozatos tanulók is elindulhattak a megmérettetésen.

Sebők Melinda irodalomtörténész volt a zsűri elnöke, és munkáját Iancu Laura író, költő és a Misztrál együttes tagja, Heinczinger Miklós (Mika) segítette. A legtöbb jó eredményt az általános iskolák versenyében, összesen négy dobogós helyet, a Zámolyi Csanádi Imre Református Iskola szerezte meg.

Az alsósok közül Sümegi Léna, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója végzett az első helyen. Őt holtversenyben követte a második helyen Nagy Martin és Nagy Emília, a Zámolyi Csanádi Imre Református Iskolából.

A dobogó alsó fokára Ludányi Anna, a Tóvárosi Általános Iskola diákja állhatott, de ő is megosztotta a helyet két zámolyival, Horváth Zoéval és Szegvári Annával. Ebben a kategóriában a Teleki Blankából érkezett Molnár Erzsébet Gyöngyi kapott különdíjat.

A felsősök között a Szent Imre tanulója, Méhész Alma volt a legjobb. A második helyet a Zöld Liget iskolába járó Bagi Ákos és a Németh László Általános Iskola padját koptató Számadó Nóra szerezte meg. A dobogó harmadik fokát a Széna Téri Általános Iskola szerezte meg, ugyanis az egy intézménybe járó Szelényi István, Kapás Nóra Alexandra és Gáspár Nikolett osztotta meg ezt a helyet. Különdíjból is kettőt kaptak a felsősök, pontosabban a Vörösmarty Általános Iskola tanulója Lukács Bence András és a Vasváris Boros Szabó Boglárka.

Az 50 indulóból tíz középiskolába jár. Az ő versenyükben tarolt a Tóparti Gimnázium. Az első helyen Prisznyák Lilla végzett, második lett Gyenge Laura és Gengeliczki Lili, míg a szintén megosztott harmadik helyre Klein Anna és Csillag Attila lehetett büszke. Különdíjas a nagyok kjözött Tóth Boglárka lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában