Tantermi színház

2024.02.27. 18:00

Weöres Sándor új köntösben a fehérvári iskolákban

Az iGenerációért Egyesület újra életre hívja Weöres Sándor művészetét, ezúttal a kisiskolásoknak szánt színházi előadásokkal.

Hajdú Marianna

Az iGenerációért Egyesület, amely korábban nagy sikert aratott a "Hamvas Béla 125 év" programsorozattal, az idei évben Weöres Sándor életművének újraértelmezésére készül. Pletser Ádámtól, az egyesület elnökétől azt is megtudtuk, hogy 2024-ben egy különleges, kisiskolásoknak szóló tantermi színházi előadássorozatot indítanak Tűzkő Sándorral és családi társulatával. A cél, hogy a fiatalok mélyebben megismerjék Weöres művészetét, és a költő művei elkísérjék őket a gyermekkoron túl a felnőtti létben is. Az első előadásokat február 28-án a Táncsics Mihály Általános Iskolában tartják, ahol az alsó tagozatos diákokat várják. Az egyesület ezzel a kezdeményezéssel nem csak a költő műveinek megismertetésére törekszik, hanem arra is, hogy minél tovább, a gyermekkoron túl is elkísérje Weöres varázslatos világa. Az iGenerációért Egyesület programja ígéretes lehetőségeket kínál a gyerekeknek, hogy felfedezzék és megszeressék Weöres Sándor örökérvényű műveit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában