Tízezer év emlékei

2024.02.12. 12:16

Hétvezér est Fehérváron

A Fejér Szövetség 626. Hétvezér estjén 10 ezer év emlékei a Kőszegi-hegységben, Velemben és a Szent Vid-hegyen címmel Tatár József, a velemi Korona Galéria vezetője tart előadást február 13-án, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

A Szent Vid-kápolna a hegyen

Fotó: Légifotó (Farkas Péter)

Tatár József, a velemi Korona Galéria vezetője a Vas Vármegyei Magyar Nemzeti Szövetség, valamint a Martinus Vallási és Kulturális Egyesület elnöke. 2006-ig a nyomdaiparban és a könyvkiadás területén dolgozott Budapesten, ahol nyomdai vállalkozása mellet aktív civil érdekvédelmi tevékenységet folytatott.

2006-tól a Rendszerváltó Fórum alapítójaként, illetve 2012-től az Otthonvédelmi Tanács szóvivőjeként lehetett találkozni vele a fővárosban és vidéken egyaránt, 2008 óta Kőszegen él.

– A velemi Szent Vid-hegy Európa egyik legfontosabb régészeti lelőhelye, a Kárpát-medencei őstörténet, illetve történelmünk fontos helyszíne, emlékhelye. Tatár József vetítettképes előadásában több évezredet átívelő kultúrtörténeti, történelmi időutazásra invitálja hallgatóit – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában