Színházi előadás

2024.02.27. 17:00

Görög mitológia és klasszikus magyar költemények

A VihARTársulat Aranyalma című színdarabja érkezik Iváncsára március 2-án, szombaton. Az előadás létrejöttéhez íróként és rendezőként is hozzájárult az iváncsai faluház 2022-ben elhunyt vezetője.

Héjj Vivien

Rudas Attila egyik utolsó munkája volt a VihARTársulat Aranyalma című előadásában való közreműködés. Ezúttal az ő emléke előtt tisztelegve viszi színre a darabot a társulat március 2-án, szombaton 18 órától az iváncsai faluházban. A mű alapja Federico García Lorca Bernarda Alba háza című drámája, azonban ezúttal a színpadi környezet, a nyelvezet és a konfliktus fő motívumai is modern színezetet kapnak.

– Az 50 perces, egyfelvonásos előadás főszereplői a görög mitológiából ismert istennők, titaniszok, nimfák és múzsák, a helyszín egy szabadulószoba, a szövegben pedig klasszikus magyar költők művei mellett méltán híres filozófusok és fizikusok gondolataival is találkozhatunk – írja az előadás ismertetője.

Az előadás ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket Császárné Viló Judit fogadja az [email protected] e-mail-címen vagy az online kitölthető űrlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában