Új kezdeményezés: népzenei verseny amatőröknek

2024.02.06. 19:00

Útnak indul a Csóri Csuka Népzenei Ki-Mit-Tud?

Csóron újraéled a népzenei szenvedély: a Csóri Csuka Népzenei Ki-Mit-Tud? amatőröknek ígér színpadot és közösséget.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Csór, – a tagadhatatlanul a népzene és a hagyományok szeretetének az egyik bástyája –most újra bebizonyítja, hogy a kultúra és a közösség képes újraértelmezni és életben tartani a múltat. Az új rendezvényük, a  Csóri Csuka Népzenei Ki-Mit-Tud? verseny nem csak egy esemény, hanem egy ígéret a jövőnek: hogy a hagyományok nem merülnek feledésbe.

A március 2-ára kitűzött verseny, – amelyet első ízben rendeznek a településen– a Csóri Csuka Népdalkör és a Levendula Természetjárók Egyesületének egyedülálló kezdeményezése, amely amatőr előadóknak ad lehetőséget, hogy bemutassák tehetségüket népdal, népzene és nóta kategóriákban.

Mint a rendezvény társszervezőjétől, a Levendula Természetjáró Egyesület elnökétől, Gombaszögi-Szalai Tímeától a feol.hu megtudta:

A versenyre jelentkezők hét perces műsorokkal készülhetnek, ahol a népdaloktól kezdve a népi hangszereken előadott zenékig, mindenféle előadásra sor kerülhet. 

A szervezők külön gyermek és felnőtt kategóriát hoztak létre, hogy minden korosztály számára lehetőséget biztosítsanak a megmérettetésre. Az első három helyezett serleget és oklevelet kap, de nem marad el közönségdíj és egy speciális zsűri által odaítélt díj sem, ami további motivációt jelent a résztvevők számára.

Az esemény nem csak a versenyzőknek, hanem a látogatóknak is különleges élményt ígér. A helyi nyugdíjas klub vendéglátása gondoskodik arról, hogy a közönség és a fellépők egyaránt kellemesen töltsék az időt. 

A jelentkezők száma már most ígéretes, többen is érkeznek a megyehatárokon túlról, ami azt mutatja, hogy a Csóri Csuka Népzenei Ki-Mit-Tud? országos érdeklődésre tett szert már az első összejövetel meghirdetésével.

A szervezők célja, hogy az esemény ne csak egy alkalom legyen, hanem egy hagyomány kezdete, amely évről évre bővül és gazdagodik új elemekkel, hasonlóan a már jól ismert Csóri Csuka Népzenei Fesztiválhoz, amelyet idén már harmadik alkalommal rendeznek. Az elkövetkező években a Ki-Mit-Tud? megszervezésében is hasonló fejlődést terveznek a szervezők, mint a fesztivál történetében, ahol a népzene mellett kézműves bemutatók, kiállítások és egyéb kulturális programok is helyet kaptak.

A versenyre a jelentkezéseket február végéig várják a szervezők Gombaszögi-Szalai Tímea vezetésével, a 0630/352-3136-os telefonszámon vagy a [email protected] email címen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában