Irodalmi est

2024.02.02. 07:00

Az Árgussal folytatódott a Nyitott könyvek sorozat

Az egykori székesfehérvári irodalmi, társadalmi folyóirattal, az Árgussal folytatódott a Nyitott könyvek elnevezésű irodalmi beszélgetés-sorozat február 1-jén a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Csütörtökön, a kora esti órákban megtelt a könyvár olvasóterme, ami nem is csoda, hiszen a beszélgetés-sorozat témája sokak érdeklődését felkeltette. Az egykori székesfehérvári lap, az Árgus indulásáról, valamint sorsának alakulásáról beszélgettek a jelenlévőkkel.

Az irodalmi est Ács Tamás színművész előadásával indult, mely során olyan verseket szavalt a közönségnek, amelyek az Árgusban is megjelentek.

Majd Péntek Imre egykori főszerkesztő és Bakonyi István főszerkesztő-helyettes a folyóirat indulásának előzményeiről, majd az indulásról meséltek. Mint mondták már jóval 1990 előtt hangot adtak törekvésüknek, miszerint szeretnék, ha egy ilyen típusú folyóirat indulna Székesfehérváron. Bakonyi István úgy fogalmazott, hogy az irodalomhoz való tartozása legszebb időszaka volt az a 15 év, amit az Árgusnál töltött.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A múltidéző eseményen jelen voltak még olyan írók, költők, irodalomkedvelők, akik publikáltak a lapba. Sági Zoltán, Simek Valéria és Neményi Zsolt is megosztotta emlékeit a jelenlévőkkel. 

A folyóirat egyébként közel 20 éven át, 1990 és 2009 között működött.

Az esemény házigazdája Bokros Judit és Gellén-Miklós Gábor volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában