Gasztronómia, kiállítás és film

2024.02.09. 14:30

A történelem és a konyhaművészet találkozik egymással a Károlyi-kastélyban, Fehérvárcsurgón

A francia és a magyar konyha különlegességei mellett találkozhatnak az érdeklődők a Károlyi család történetével a kastélyban. A február 10-re meghirdetett különleges, vacsorával egybekötött gyertyafényes kastélylátogatás során Zámbó László lesz az idegenvezető.

Palocsai Jenő

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

A Károlyi József Alapítvány idén is meghirdette a gyertyafényes kastélylátogatást. A szinte már hagyománnyá vált eseményen a kastély kiállításain, lakosztályain keresztül mutatja be a Károlyi család történetét.

– Tapasztalt idegenvezetőnk, Zámbó László érdekességekben és különleges történetekben gazdag tárlatvezetését fenséges büfévacsora fűszerezi, amely 18 órakor veszi kezdetét, és amelynek keretében a francia és magyar konyha különlegességeivel ismerkedhetnek meg a kulináris élmények rajongói– tudtuk meg a kastély munkatársától, Fekete Ágnestől.

Maga a gyertyafényes tárlatvezetés 19.30-kor, a vacsorát követően indul, majd az újonnan felújított, egykori istállóépületben ér véget, ahol a Károlyiakról szóló családtörténeti kiállítást láthatják a résztvevők.

Az este utolsó felvonása egy 35 perces filmvetítés lesz, melynek keretében A legnagyobb magyarok között című filmet láthatják az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában