A természet kincsei

2023.12.01. 08:00

Ahol a természet és a művészet összefonódik: sikeres műhelynap a Halász Gedeon Eseményközpontban (galéria)

A természet kincsei címmel rendeztek műhelynapot Kápolnásnyéken november 30-án, csütörtökön. Az eső ellenére is másfél száz érdeklődő érkezett a programra, melyen a természet és a művészet összefonódása volt a fő téma.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

Iskolai csoportok, közösségek és természetbarátok jelentkezését egyaránt várták a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola „A természet kincsei” című műhelynapjára, amelyen a természetfotóktól a fák titkaiig sok mindenről szó esett. A november 30-i programon az érdeklődő kicsik és nagyok többek közt arra kaphattak választ Lukács Zoltán kertész- és faápoló szakmérnöktől, hogy miről mesélnek a fák, míg Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekesnek köszönhetően meghallgatták, hogyan mesélt Fekete István utánozhatatlanul a természet titkairól és kincseiről.

Mészáros András természetfotóstól az érdeklődők első kézből tudhatták meg, hogyan készültek és miről mesélnek a Természetlesen című kiállítás képei, míg zene és természet kapcsolódását népzenei koncert keretében ismerhették meg a fiatalok. Az izgalmakban és élményekben gazdag, játékos műhelynapon közel 150 érdeklődő fiatal és régebb óta fiatal vett részt a Halász Gedeon Eseményközpontban és a Halász-kastély parkjában.

Fotó: Kőmíves András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában