Megörökített pillanatok

2023.11.25. 18:20

Lélekig hatoló miniatűr momentumok – fotókiállítás nyílt a VOKE-ban (galéria)

Megnyílt a VIII. Országos Miniatűr Fotópályázatra beküldött alkotásokból összeállított tárlat a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési házban, ahol egyúttal a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fotók készítőit is díjazták.

Héjj Vivien

Vasúti momentumokat megörökítő és szabadon választott témájú fotókat is láthatnak az érdeklődők a VOKE-ban

Fotó: Simon Erika

Hegedűszóval kezdődött a VIII. Országos Miniatűr Fotópályázat eredményhirdetése és a válogatott alkotásokból összeállított tárlat megnyitója. A program elején Bergerné Szőnyi Anna, a Tálos Edit Alapítvány kuratóriumi elnöke és tanítványai előadását hallhatták a jelenlévők.

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár és a MÁV Fotókör közös pályázatára beküldött alkotásokból nyílt kiállítást Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg, aki elsőként arról beszélt, Székesfehérvár büszke az 1974-ben alakult MÁV Fotókörre, melynek tagjai aktívan részt vesznek a város életében, fotóikon keresztül a múlt őrzésén és ápolásán kívül a jelen művészi ihletésű pillanatait is megörökítik és közkinccsé teszik.

Egy harmadik és egy második helyezéssel, valamint egy különdíjjal térhetett haza Fischbäckné Horváth Ildikó
Fotó: Simon Erika

– A fotókör és a VOKE közös pályázatára idén hatvanegy alkotó kettőszázkilencvenhét fotója érkezett, ami komoly kihívás elé állította a zsűrit. A kiállításon negyvenöt alkotó hatvannyolc fotóját láthatjuk. A kiállítás láttán bennem is felsejlenek hangulatok, érzelmek, amikor egy-egy vasúti járművet vagy műtárgyat látok a fotókon, melyek megörökítenek egy pillanatot, előhozzák az idő suhanását, a vasúti kocsik sajátos illatát, a szerelvények kerekeinek ritmusos kattogását – mondta a tárlatról az alpolgármester, aki a vasúthoz és a fotózáshoz kötődő személyes élményeit is felidézte.

Mindkét kategóriában első helyen végzett Dudás Ágnes (középen)
Fotó: Simon Erika

A megnyitón a zsűri által legjobbnak ítélt fotók készítői elismerésben részesültek. A szakmai zsűri tagjai voltak Baloghné Kovács Matild, Mátyus Károly és Kolozsi Sándor fotóművészek. Az elismeréseket Marton Ágota, a MÁV Fotókör vezetője és Molnár Lászlóné, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója adta át. Vasúti kategóriában első díjat vehetett át Dudás Ágnes, második lett Marton Ágota, harmadik helyen végzett Fischbäckné Horváth Ildikó. A szabadon választott kategória első helyezettje ugyancsak Dudás Ágnes lett, második helyen végzett Fischbäckné Horváth Ildikó, aki a pályázat különdíját is hazavihette, míg a harmadiknak járó elismerést Ligeti László kapta meg.

A kiállítás december 31-ig megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában