Vastaps

2023.11.14. 07:00

Így búcsúztatták L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeumban a kollégái

Több százan búcsúztatták a Magyar Nemzeti Múzeum éléről távozó L. Simon Lászlót hétfőn. A múzeum díszlépcsőházában sorfalat álló kollégák vastapssal fogadták a volt főigazgatót.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A főigazgatóságát lezáró állománygyűlésre indult L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum leköszönő főigazgatója hétfőn, akit ezúttal több mint négyszáz kollégája várt a főépületben és köszöntötte – búcsúztatta - őt tapssal. A lépcsősoron végigvonuló L. Simon meghatottan köszönte meg volt kolllégái elismerését, melyre az után került sor, hogy Csák János  kulturális és innovációs miniszter elbocsátotta, miután a World Press Photo kiállításon bemutatott, az LMBTQ mozgalom öregek otthonát ábrázoló fotóira Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa, az Országgyűlés alelnöke felhívta a figyelmet.

A 18 éves korhatárossá nyilvánított tárlat november elején bezárt, ám azóta számos vélemény is érkezett az eseményekkel kapcsolatosan L. Simon László közösségi oldalára: „A hozzáértéséhez kétség sem férhet!”, „Lélekben sok ezren vagyunk Önnel! Ön egy nagyszerű, tiszteletreméltó ember!”, „ezekért a pillanatokért érdemes élni”, vagy éppen „megható, szép szakmai elismerés a kollégáktól’ – olvashatók a hozzászólások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában