Két család

2023.11.14. 20:00

Buda & Pest - ingyenes könyvbemutató lesz csütörtökön Fehérváron

A Buda & Pest című regényt mutatják be csütörtökön a Vörösmarty Teremben. A történelmi regény a több mint 800 éves múltra visszatekintő Budát és Pestet mutatja be két család történetén keresztül.

Feol.hu

Az ingyenes rendezvényen Váczi Márk történész beszélget a meghívott szerzőkkel

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Ahogy arról az ÖKK közleményében tájékoztat, a Történelmiregény-írók Társasága és a Vörösmarty Társaság közös szervezésében november 16-án, csütörtökön 17 órától mutatják be a Buda & Pest című regényt. A kötet Buda és Pest százötven évvel ezelőtti összeolvadását mutatja be, egészen nyolcszáz éves múltra visszatekintve. A szerzők arra vállalkoztak, hogy a Farkas és a Révész család életén keresztül egy generációkon keresztül átívelő, kalandos, romantikus és rejtélyekkel átszőtt történetben mutassák be Buda és Pest sorsát. A művet tizenhat történelemregény-író jegyzi, akik saját stílusjegyeiket felhasználva alkottak egységes történet több mint 600 oldalon.

A Vörösmarty Teremben Váczi Márk történész beszélget Cselenyák Imrével, Fábián Jankával, Novák Andorral, Schmöltz Margittal és Soós Tiborral. A rendezvény ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában