77 év vendégségben

2023.11.28. 21:00

Bobory Zoltán felovasóestje a Gárdonyiban

Bobory Zoltán, a neves költő és a Vörösmarty Társaság elnöke tisztelte meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház látogatóit kedden délután.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

A művelődési házban szervezett kulturális esemény fénypontja Bobory Zoltán felolvasóestje volt, ahol a költő saját alkotásait adta elő. Ezek a versek nem csak művészi értékükkel tűnnek ki, hanem azokat az emlékeket is megőrzik, amelyek életútjának meghatározó állomásai.

Bobory Zoltán közel öt évtizede aktív résztvevője Székesfehérvár kulturális életének. Többek között mint alkotó, irodalomszervező és a múlt tisztelő fehérvári személyiség, számos jelentős esemény fűződik a nevéhez, amely a helyi hagyományok megteremtéséhez járultak hozzá.

Az idén 77 éves költő felolvasóestjén különleges pillanatokban lehetett része a hallgatóságnak, hiszen saját szavaival idézte fel azokat a költeményeket, amelyek irodalmárként, versmondóként, folyóirat-szerkesztőként, kápolna építőként és nagypapaként is fontos szerepet játszottak életében. A versek gazdag palettáján keresztül kendőzetlen betekintést nyerhettek Bobory Zoltán sokszínű és gazdag életútjába.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában