Sírtak, két nevetés között

2023.10.18. 12:53

Újabb, saját darabbal rukkolt elő a színtársulat Isztiméren

Újra színpadra lépett az Isztiméri Szélforgó Színkör. A társulat a próbákat követően egymás után több helyen is fellép a darabokkal, immár hagyományosnak mondható módon. Most a Herr Alexander című előadást láthatta a közönség.

Palocsai Jenő

A mindig vidám társulat egymás után kapja a darabokat és az instrukciókat a rendezőtől Vaszkó Bencétől (fekvő)

Fotó: A társulat

Új darabbal örvendezteti meg az Isztiméri Szélforgó Színkör a közönséget. A csoport ezúttal művészeti vezetőjük, Vaszkó Bence által írt és rendezett darabbal lép fel a világot jelentő deszkákra. A Herr Alexander - egy nagy korszak nagy költője címmel alkotott új előadás premierje október 15-én délután volt, a Bodajki Művelődési Házban, és ahogy az a fáradhatatlan társulattól már megszokott, még aznap este Kincsesbányán is nagy sikerrel adták elő a darabot. A lelkes csapat tánccal, megzenésített és prózában elhangzott versekkel idézte meg Petőfi Sándor életét.

-Ezúttal nagyban segítette a felkészülésünket, hogy a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt Petőfi 200 pályázaton sikeresen szerepeltünk. Így nemcsak maga a színdarab, de a díszletek és a jelmezeink is saját tervezésűek lehettek, mondta Gömbösné Rostaházi Judit, a társulat egyik alapító tagja. 

A humoros és néha könnyekig megható jelenetek ezúttal is garantálták, hogy ne csalódjon, aki megnézi a kis, ám rendkívül lelkes isztiméri társulatot. 

Mint megtudtuk, legközelebb a már nagysikerű Szilva! előadásukkal lépnek fel a Székely Humoresten a II. Fehérvári Határtalan Fesztivál pénteki napján, október 27-én 18 órakor. 

Természetesen a társulat hű marad saját településéhez, így az isztiméri közönségnek sem kell már sokáig várnia, hogy láthassák a Herr Alexander darabot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában