Petőfi 200 – Petőfi-forgácsok

2023.10.04. 15:00

Minden egy helyen, amit Petőfi Sándorról érdemes tudni

A Petőfi emlékév apropóján újabb programokkal készülnek Székesfehérváron október 5-én és október 17-én 17 órai kezdettel.

Déri Brenda

Petőfi 200 – Petőfi-forgácsok címmel vetítettképes előadást tart Lukács László néprajzkutató október 5-én és október 17-én a Szent István Király Múzeum Országzászló téri kiállítóhelyén. Az első előadás során Petőfi fehérvári tartózkodásáról lesz szó, főként a régi fehérváriak emlékei és színésztársa, Szuper Károly naplója alapján. Mesélnek Csáfordi Tóth Rózáról, Gaylhoffer Antóniáról, édesapjáról és a seregélyesi Petőfi-körtefáról, valamint népdallá vált verseiről, műveinek német, angol, szerb, cigány és kínai nyelvű fordításairól is.

A második előadásban, amolyan folytatásként azokat a Petőfi-emlékhelyeket mutatja be a néprajzkutató, ahova eljutott, ahol kutatott: Pest, Kiskőrös, Pozsony, Szőgyén, Aszód, Fehéregyháza, Szalkszentmárton, Sárszentlőrinc, Uzd, Borjád. 

A belépés díjtalan. 



 



 


 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában