Fotóklub indul Előszálláson

2023.10.24. 17:30

Megörökíteni a varázslatos pillanatokat

Fotóklub indul Előszálláson a helyi fiatalokból álló egyesület közreműködésével. Vasárnaponként havi egyszer rendezett alkalmakon Ferenczi Évi fotográfus kalauzolja el majd az érdeklődőket a fotózás világába, mindezt térítésmentesen.

Kecskés Zoltán

Ferenczi Évi fotográfus szerint a fotók kézzelfogható varázslattal bírnak

Fotó: Ferenczi Évi

– Gyökereim erősen Előszálláshoz kötnek, ezért örültem annak, hogy egy fotóklubot hozhatok létre a faluban. Köszönöm az Előszállási Ifjúsági Egyesület tagjainak, hogy segítségemre vannak, ennek az álomnak a megvalósulásában – mondta érdeklődésünkre a magát szenvedélyes fotósnak tartó, jelenleg Dunaújvárosban élő Ferenczi Évi, akit egy tűzeset inspirált arra, hogy fotós legyen: – Gyermekkoromban nagyszüleim Előszálláson éltek, így valamennyi nyarat ott töltöttem. Egy tragikus tűzeset során elvesztettük családi fotóinkat, de néhány érintetlen kép emlékeztetett arra, milyen fontosak a képek az emlékek megörökítésében. Ezt követően a fotózás évről évre szerelemmé vált. A fényképek az élet röpke pillanatait örökítik meg és számomra kézzelfogható varázslattal bírnak – tette hozzá. 

Fotográfusként és retusálóként több mint 8 éves tapasztalattal rendelkezik. Kreatív és precíz munkával igyekszik minden pillanatot örökké tenni. Munkái során különböző műfajokat is kipróbált már, legújabb szívügye a Fine Art stílus. Szívesen mutatja be a gyermeki ártatlanság varázslatos világát a képein. 

Ferenczi Évi fotográfus egyértelmű célja, hogy egy olyan inspiráló közösséget hozzon létre, ahol mindenki örömmel és szenvedéllyel foglalkozik a fotográfiával. Kezdőket és haladókat várnak elsősorban, illetve azokat is, akik a fotótörténetek iránt érdeklődnek. Mint mondja, nincs szükség a legújabb és legdrágább felszerelésekre, telefonnal vagy digitális fényképezőgéppel is elérhető a kívánt hatás, amit közvetíteni szeretnénk a képek alapján. A lényeg, a nézőpontban rejlik!

Az első alkalmat november 5-én, délután tartják az Előszállási művelődési házban, ahol a tervek szerint havi rendszerességgel találkoznak majd a fotózás iránt érdeklődők. A részvételi szándékot a [email protected] levelezési címre várják!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában