Megcsodálta a gyűjteményt

2023.10.01. 20:00

A műgyűjtő, Pákh Imre látogatott el a SZIKM kiállítótermébe

Mint azt már több alkalommal is megírtuk Munkácsy Székesfehérváron címmel nyílt kiállítás szeptember 16-án a Szent István Király Múzeum Rendház épületében.

Déri Brenda

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Pákh Imre magángyűjteményéből származó válogatás hatvannégy festményt, nyolc grafikai munkát foglal magába. De emellett más alkotók Munkácsyról készített festményeit és Pásztor János Munkácsyt ábrázoló szobrát is megtekinthetik a kiállításon a látogatók, akik közül a szerencsésebbek a műgyűjtővel is találkozhattak, ugyanis vasárnap délután a múzeumba látogatott. Pákh Imrét Cser-Palkovics András polgármester, Spányi Antal megyéspüspök és Belényesy Károly, a SZIKM szakmai igazgatója köszöntötte, majd együtt megtekintették a tárlatot. 

Pákh Imrét lenyűgözte a múzeum épülete, kívül-belül impozánsnak találta és egyben méltó helynek arra, hogy a Munkácsy-kedvelők Székesfehérváron tekintsék meg a gyűjteményét. Mint mondta jó néhány évvel ezelőtt volt utoljára kiállítás a tulajdonában lévő alkotásokból, amik azóta csak gyarapodtak, így külön öröm, hogy a múzeumba látogatók már a megduplázódott műveket láthatják. 

Ezentúl a műgyűjtő azt is elárulta, hogy hamarosan a megyeszékhelyen mutatnak be egy újabb szerzeményt, szavaival élve kuriózumot. 

Cser-Palkovics András polgármester nagy lehetőségnek tartja, hogy a városba érkezett egy ilyen gyűjtemény, ami ráadásul hosszú hónapokig megtekinthető. 

- Az pedig külön megtiszteltetés, hogy Pákh Imre maga is ellátogatott megtekinteni a gyűjteményéből nyílt kiállítást - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában