"Láss Petőfi szemével!"

2023.09.08. 17:00

Petőfi ihlette a pályázókat: agárdi tárlaton az alkotások

"Láss Petőfi szemével!" – címmel nyílt kiállítás a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) tájképfestmény, képregény és videopályázatának munkáiból pénteken a Velencei-tavi Galériában.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Látványos és kreatív kiállítás nyílt pénteken a Velencei-tavi Galériában. A Magyarországi Alkotóművészek Nyugat-és Közép-dunántúli Regionális Társasága pályázatának nyertes munkáiból installált tárlatot Kiss Dorottya, a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Vármegyei Igazgatóságának vezetője nyitotta meg.

- Nagy öröm, hogy ma is sokakat meg lehetett megmozgatni ezzel a témával. Iskolák, alkotókörök, fiatalok, idősek, egyéni művészek is részt vettek a pályázaton, melyre nagyon jól sikerült, sokszínű alkotások születtek - mondta.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Helyezéseket ugyan nem, de díjakat osztottak a szervezők az eseményen. Gonda Emma, az M-ART alelnöke adta át az elismeréseket és elmondta: nagyon sokan neveztek, a sok színvonalas munka három vármegyéből küldtek alkotásokat.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A képzőművészeti pályázatra számos izgalmas anyag érkezett, három különböző kategóriában, ám egy fontos témára felfűzve: a közös nevező ugyanis mindegyikben Petőfi Sándor. Ezen alkotások legjobb merítését mutatja be a kiállítás. Látható képregény, amely Petőfi Sándor János Vitéz című elbeszélő költeményének 11-14 fejezetét dolgozza fel, valamint a költő tájköltészete inspirálta fotósorozatok, animációk és kisfilmek, valamint tájképfestmények. 

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában