Retrospektív tárlat

2023.09.08. 08:00

A művész tart tárlatvezetést a 7.2 című tárlatban

Még a mai napon, szeptember 8-án, pénteken látható Pálné Hencz Teréz képző- és iparművész 7.2 – című kiállítása a székesfehérvári Pelikán Galériában.

Bokros Judit

Az Álomfogó című alkotás 2016-ból

Fotó: Pelikán Galéria / Deák Balázs

Az alkotó a Székesfehérvári Művészek Társaságának tagja, és most egy retrospektív tárlattal jelentkezett, amelyen különféle technikákkal, több évtized alatt készült munkák láthatók. A legrégebbi kép 1983-ból való, a legfrissebb művek pedig 2022-esek.

A negyvennél több alkotás változatos eszközhasználattal jelenít meg előttünk például természeti jelenségeket, városi, székesfehérvári témákat, épületrészleteket, elvont fogalmakat. A falakon elektrográfiák, dobozmunkák, festett és vegyes technikájú alkotások is vannak, többször átlényegítve a fehérvári belváros tereit, házait (például Alba architektúra). A térbeli művek közül izgalmas és színes a nemez és fémháló felhasználásával létrehozott Álomfogó, amely megkerülhetetlenül a figyelem középpontjába kerül az egyik terem posztamensén. Ugyanitt megdöbbentő, ötletes és szimbolikus az Örök csador című, szintén térbeli munka, amely egy nyakkendőkkel gondosan eltakart női fejet formáz. Az irodalomkedvelők biztosan szívesen veszik a Haiku installáció című alkotást, amelyben fémhálóval körülvett köveken olvashatók a pársoros versek.

Eső, erdő, dzsungel, különféle terek, tornyok, tükröződések köszönnek vissza Pálné Hencz Teréz alkotásain. A művész az utolsó napon 14 és 16 órakor tárlatvezetést tart a 18 órakor záró kiállításban.

A galériában legközelebb Cservenka Edit festőművész Pillanatokig időzni itt című tárlata nyílik meg szeptember 14-én, csütörtökön 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában