Alcsúti Kápolnaestek

2023.07.20. 15:30

Vasárnap Horváth Péter József Attila estjével folytatódik a sorozat

Július 23-án vasárnap folytatódnak az Alcsúti Kápolnaestek: az arborétum kápolnájában 17 órakor kezdődik Horváth Péter versmondó önálló estje, amely a Kész a leltár címet viseli és amelyben József Attila versek hangzanak el.

Fotó: FMH-Archív / FG

Horváth Péter a képzőművészet szerelmeseként vált ismertté, festmény kiállításait országszerte bemutatják. A technikákban, a témákban, a színekben egyre elmélyülő alkotó képei izgalmasak, úgy mozgatják meg a szemlélő fantáziáját, hogy mégis harmóniát árasztanak. 

Néhány éve a festészet mellett az előadóművészetbe is belekóstolt, és mára népszerű és sikeres versmondóvá vált. A 2016 óta évente megrendezett Nemzeti VERSeny döntőjében ötször állt a Nemzeti Színház színpadára. Versmondásait díjazták bronz, ezüst, majd a 2020-as döntőben arany minősítéssel. 2021-ben az arany minősítés mellé különdíjat is kapott, egy évre rá a VII. Nemzeti VERSeny szuperdöntőjében az arany minősítésű versmondó cím mellett az abszolút II. helyezést is megkapta. Ugyanebben az évben a győri Radnóti Miklós vers- és prózamondó versenyen is különdíjat nyert.

Az előadás ideje alatt Horváthné Elbert Mária és Horváth Péter festményeiből tekinthetnek meg egy kiállításra valót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában