Tárlat

2023.07.28. 18:39

Kiállítás megnyitóval startolt az Anna-napi búcsú Isztiméren

A település az Anna-napi búcsúra szervezett rendezvénysorozatát pénteken délután kiállítás megnyitóval kezdte meg.

Palocsai Jenő

Forrás: önkormányzat

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által meghirdetett " Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért 2022." programja keretén belül meghirdetett szakkörök közül a quilling és papírfonás szakkör indult Isztiméren, az itt készült alkotásokat mutatták be.

A megnyitón résztvett Hahn-Kakas István, az NMI módszertani referense, aki azt mondta, hogy a szakkörök indításával az alkotáson túl a közösségszervezés és - megtartás volt a céljuk. Köszöntőjében kiemelte és megköszönte Gömbösné Rostaházi Judit polgármester asszony támogatását, hogy - bár sok település a rezsiárak miatti takarékossági okokból nem tudott helyszínt adni a hasonló szakköröknek - Isztimér fontosnak tartotta, hogy ne szűnjön meg egy ilyen összetartó, alkotó közösség, és a téli időszakban is biztosított helyszínt a kézimunkázó hölgyeknek. A megnyitón Vargáné Szala Vera programszervező által írt versben, rímbe faragva méltatták a település nyugdíjas klubjának tagjait. Ügyességüket, a jó hangulatú foglalkozásokat és az összetartó közösséget kiemelve.

Forrás: önkormányzat

-Isztiméren az alkotókedv töretlen, az NMI által kiírt 2023-as pályázaton is résztvett az önkormányzat. A következő szakkör a babahorgolás lesz, mondta Gömbösné Rostaházi Judit, polgármester.

A kiállítás a hétvégén és a jövőhéten tekinthető meg az Isztiméri Könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában