Különleges és izgalmas

2023.05.23. 15:00

Kortárs táncfesztivál Kápolnásnyéken - ingyenes belépéssel

Idén is nagyszabású kortárs táncfesztiválra készül Kápolnásnyéken a FrenÁK Társulat. A X. Színházi Olimpia részeként várják ingyenes előadásokra az érdeklődőket a Café de la Danse keretében.

S. Töttő Rita

Forrás: FrenÁK Társulat

Nagy sikere volt tavaly a FrenÁK Társulat kortárs tánc fesztiváljának a Halász Gedeon Eseményközpontban, ahol akkor Frenák Pál  Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, koreográfus, pedagógus, érdemes művész, a FrenÁk Társulat vezetője így nyilatkozott a feol.hu-nak: „Ez egyfajta küldetés is számunkra, s mindeközben a közönség megismerheti pedagógiai munkánkat, a gyerekekkel való foglalkozásokat is. Az ismertető előadásokkal pedig a kortárs tánc organikus, „töredékes”, asszociatív jellegét mutatjuk meg. Azt szeretnénk láttatni, hogy ezek az előadások nem a megszokott narratív, történetmesélő stílusban kerülnek színpadra, hanem gondolatokat, érzeteket, az aktuális történeseket indirekt módon, informálva kapja a közönség.”

Hasonlóan különleges és izgalmas előadásokra és beszélgetésekre számíthat ezúttal is a közönség június 16-a péntek és 18-a vasárnap között. A részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációköteles (itt lehet regisztrálni).

Thomas Csaba
Forrás: FrenÁK Társulat

A táncművészeti csemege, melyet a Café de la Danse nemzetközi kortárstánc fesztivál ígér, a X. Színházi Olimpia részeként valósul meg. Az eseményen öt külföldi tánctársulat - francia, német, finn, portugál, ír táncművészek részvételével -, továbbá egy sokszoros fesztiváldíjas gitárművész, Thomas Csaba mutatkozik be. Természetesen a FrenÁk Társulat is színpadra lép, mégpedig Fiúk című darabjával. Az előadás, a szervezők tájékoztatása szerint görbe tükröt tart napjaink társadalmi elvárásai elé, közelről szemlélhetjük a klasszikus férfi alaptípusokat: a „Macsót”, a „Nárciszt” és a „Herkulest” egyfajta FrenÁki iróniával és mélyreható őszinteséggel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában