Neszező léptek a kongó folyosókon

2023.05.10. 13:30

Éjszakai kastélylátogatás lesz a Károlyi-kastélyban

Az éjszakai túra során a Hold fényében fürdő fehér gloriett és annak tükörképe lesz az egyetlen fényes pont a kastélyparkban, de a rendhagyó kirándulás során a belső tereket is megmutatják a szervezők.

Palocsai Jenő

Lélegzetelállító programnak ígérkezik az éjszaka sötétjében tartott kastélytúra, mely bemutatja a babák titkos életét is

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A Károlyi József Alapítvány május 12-én, pénteken, 21 órakor különleges, gyertyafényes kastélytúrát szervez, tudtuk meg Károlyi Angelica-tól. 

-Mi lehet nagyobb varázslat, mint éjszaka ellátogatni a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba, miközben a park sötétségbe burkolódzik, az udvaron pedig mécsesek világítanak? Reményeink szerint felejthetetlen élmény lesz minden érdeklődő számára végig sétálni a parkban és a kivilágított belső tereken egyaránt, mondta a grófné.

A rendezvény házigazdájától megtudtuk, hogy a vezetett túra a május 4-én nyílt A babák titkos élete című kiállítást is érinti, így nem csak a látogatók neszező léptei teszik hangulatossá a roppant termeket összekötő, kongó folyosókon zajló sétát, hanem az elmúlt századokat idéző, művészbabák szemén és ruhadíszein megcsillanó tompa fények is. Fontos viszont tudni, hogy a hely miatt korlátozott a részvétel, ezért regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában