Szavalóverseny

2023.04.24. 20:57

Csoóri Sándor emlékére verseltek

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Csoóri Sándor-szavalóversenyt Álmaim folytatói címmel a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Bokros Judit

Forrás: Pexels

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság és a Csoóri Sándor Társaság által szervezett eseményre az általános iskolák felső tagozatos diákjai és középiskolások jelentkezhettek. Nevezni egy Csoóri Sándor-verssel kellett a zámolyi születésű, Kossuth-díjas költő tiszteletére, valamint egy szabadon választott költeményt lehetett vinni.

A zsűriben a múlt szombaton Császár Angela színművész, Bakonyi István irodalomtörténész, a Csoóri Társaság elnöke, valamint Kozáry Ferenc színművész értékelt. Az esemény védnöke Balogh Júlia, Csoóri Sándor özvegye volt.

A versenyen a következő eredmények születettek. Az általános iskolák felső tagozatos nevezői közül Czombál András nyert a székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskolából. A második helyezett Györe Hanna Réka lett a Németh László Általános Iskolából. Harmadikként Godzsa Regő végzett a vértesboglári általános iskolából. A középiskolások mezőnyében Gengeliczki Lili, a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákja lett az első. A második Józsa Nikolett, a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum tanulója, a harmadik helyet pedig Kaposi Réka szerezte meg a Ciszterci Szent István Gimnáziumból.
A különdíjas Klein Anna a Gorsiumból. 

Az eseményen ott volt a Fehérvári Versünnep ötletgazdája, Varga Sándor özvegye, Mihályi Magdolna is, aki a középiskolás díjazottakat meghívta a székelyföldi Varga Sándor Verstáborba (amelyen a Versünnep döntősei automatikusan részt vesznek). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában