Petőfi-bicentenárium

2023.03.02. 18:00

Petőfi kora legsikeresebb influenszere volt – hangzott el a kápolnásnyéki műhelynapon

A Petőfi-bicentenárium alkalmából rendeztek irodalmi műhelyt csütörtökön Kápolnásnyéken, a Halász Gedeon Eseményközpontban. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola ingyenes rendezvényére közel kétszáz látogató érkezett.

S. Töttő Rita

Forrás: szervezők

Petőfi-műhelynapot tartottak csütörtökön a Halász Gedeon Eseményközpontban, melyen a látogatók megnézhették az „Átröpűlök hosszában hazámon” című tablókiállítást, irodalmi előadáson, keresztrejtvény-fejtésen és népzenei koncerten vehettek részt.

Forrás: szervezők

Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke köszöntőjében kiemelte:

– Legfontosabb, hogy mindenki megtalálja a saját Petőfijét: felfedezze, hogy mi érinti, szólítja meg leginkább a költő világából. Merjük követni Petőfi szavait: „Érzem, hogy én is egy sugár vagyok/Amely segít a földet megérni” – fogalmazott. Ezután izgalmas előadás következett, melyben Petőfi Sándort, mint kora legsikeresebb influenszerét mutatta be  Vaderna Gábor, az ELTE habilitált egyetemi docense. A rendhagyó irodalomórát kvízjáték és keresztrejtvény fejtés követett, a Tükrös zenekar pedig Muzsikáló rímek címmel hozott zenei élményt.

Forrás: szervezők

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában