Mezőföld Virágai

2023.03.26. 07:00

Perdülő szoknyák és dobbanó csizmák az ARTE szólótáncversenyén (galéria)

Mintegy 160 versenyző bújt néptáncos ruhába, s mérettette meg magát a Székesfehérváron megrendezett XI. Mezőföld Virágai szólótáncversenyen.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Malom utca Táncház adott otthont az Alba Regia Táncegyesület XI. Mezőföld Virágai szólótáncversenyének, ahol 28 település táncosai mérték össze tudásukat. A versenyre összesen 164 fő nevezett, akik összesen 104 produkciót adtak elő a versenyen. Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szakmai támogatásával megvalósult verseny elsődleges célja a korosztályok találkozása volt, és az, hogy bemutatkozási lehetőséget adjanak a különböző táncműhelyek növendékeinek.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

A négy korcsoportban bemutatkozó versenyzők az ország különböző pontjairól jöttek Fejér megyeszékhelyére. Érkeztek versenyzők például Berettyóújfaluból, Debrecenből, Gödöllőről, Siófokról és Zalaegerszegről is. A szervező egyesület kötelező táncanyagot nem írt ki, a jelentkezők a magyar nyelvterület bármely dialektusából választhattak táncokat.

A Táncház nagytermének nézőtere megtelt, sokan pedig az épület aulájában, kivetítőn keresztül követték a versenyzők ritmusra járó lépéseit, a szoknyák pörgését, a csizmák dobbanását. A versenyzők élő zenére táncolhattak, a talpalávalót a Galiba zenekar biztosította. A versenyszámokat kéttagú zsűri értékelte: Tóth Judit néptáncpedagógus és Szarka Zsolt néptáncpedagógus, koreográfus. Döntésük alapján osztották ki a „Mezőföld Virága” szólótáncosi díjakat, valamint külön elismerésben részesültek többek között a legjobb mezőföldi előadók is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában