Édességek versenye

2023.02.20. 13:30

Fánkkóstolással egybekötött farsangzáró parádé Perkátán

Népszokások bemutatása, drámajáték és fánkverseny – izgalmas délutánnal zárul a farsangi időszak a perkátai Győry-kastélyban húshagyókedden.

Héjj Vivien

A program elmaradhatatlan része a fánkkóstolás, valamint az is kiderül, kik készítették idén a legkreatívabb álarcokat

Forrás: Pexels.com

Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a február 21-én, kedden 15 órakor kezdődő farsangzáró parádén, melyen a jelenlévők drámajáték keretében, interaktív köntösbe bújtatva ismerhetik meg a farsangi időszakot övező népszokásokat, valamint a délutánon fellép a Perkátai Gerlice néptánccsoport.

A télbúcsúztató eseményen a farsang jellegzetes finomságai, a fánkok szállnak versenybe. Az otthon elkészített finomságokat – legyen az például hagyományos farsangi fánk, képviselő vagy forgácsfánk – február 21-én 14:30 óráig kell leadniuk a nevezőknek a Győry-kastély szalonjában. A versenyzőktől nyolc-tíz darab fánkot kérnek a szervezők: egy darabot a „Legszebb fánk” jelölésre, a többit pedig a közösségi kóstolás által elnyerhető „Legfinomabb fánk” cím jelölésére.

Az eseményen kihirdetik továbbá a farsangi álarckészítő pályázat eredményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában