Színházi előadás

2023.01.16. 18:00

Minden kocka a helyére került – közel telt házas előadás Seregélyesen

Ismét rendkívüli érdeklődés fogadta a Déryné Társulat játékát Seregélyesen. Az idei első színházi előadás alkalmával egy szövevényes krimi várta a közönséget.

Héjj Vivien

A fővárosi nyomozó, Pál szerepében Ivaskovics Viktor

Fotó: Héjj Vivien / FMH

A tavalyi év tapasztalatait az idei első színházi előadás tovább erősíti: a Déryné Társulat előadása alkalmával ismét megtelt a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtár színházterme.
A Szemet szemért egy brutális gyilkosság felderítése köré épül. A fiktív, Perezd nevű településen történt a tragédia, melynek felderítését az ország első számú nyomozójára bízzák, aki bár gyermekkorától kötődik a településhez, két évtizede mégis maga mögött hagyta múltjának ezen szeletét.
A nyomozó visszatérése rivalizálást, régi sérelmek és érzelmek előtörését is magával hozza. Az előadás egy pillanatra sem hagyja magára a nézőt, egyik cselekmény hozza magával a másikat, minden elhangzó mondatnak fontos jelentése van.
A díszletként szolgáló fekete-fehér „kockák” egyszerre adnak teret templomnak és temetőnek, kocsmának és rendőri irodának. S mire a nyomozás – és a díszlet – minden egyes kockája a helyére kerül, a gyilkos kilétére is fény derül.
A nagy sikerű darabot hamarosan újabb követi: február 17-én Janka Barnabás rendezésében a Gellérthegyi álmok című előadást láthatja a seregélyesi közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában