Olvasásra és túrázásra csábít a „Kék imágó”

2022.12.12. 17:40

Schmöltz Margit író ifjúsági könyvvel lepte meg olvasóit

A székesfehérvári kötődésű Schmöltz Margit író újdonsággal lepte meg olvasóit az év végére: elkészült a „Kék imágó” című ifjúsági könyve.

Bokros Judit

Fotó: FMH-Archív / FG

Schmöltz Margit az utóbbi időben főleg igényesen megírt történelmi regényeivel hívta föl magára a figyelmet. A jelenleg az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár igazgatójaként dolgozó, számos publikációval rendelkező szerző első regénye „Kő kövön” címmel jelent meg 2019-ben, és az egykori Székesfehérváron játszódik, asszonysorsokat bemutatva. Nem sokkal ezután látott napvilágot az „Anonymus – A sólyom szárnyat bont” című könyv, amelyet a rejtélyes krónikás személye ihletett, és ennek folytatása a legutóbb megjelent munka „Anonymus – Sólymok fellege” címmel. 
Schmöltz Margit nemrég adott interjút a hírlapnak, és már akkor megemlítette: a „Regényes Természet” elnevezésű pályázat nyerteseként kiadják ifjúsági kötetét, amely az év végére el is készült. A „Kék imágó” főhőse Hanna, aki egy nap arra ébred, hogy a telefonján megjelent egy új és rejtélyes applikáció, a Kék imágó, amely minden nap ad számára egy feladatot. Ennek a feladatnak pedig köze van a természethez, a túrázáshoz. Hanna tehát elindul felfedezni a túraösvényeket, miközben megpróbálja kideríteni, ki állhat a titokzatos applikáció mögött… 
A könyvet főleg a kiskamasz, kamasz korosztálynak ajánlják, ám akár az egész családot is lekötheti.
Schmöltz Margit pedig december 22-én 18 órától a Holland fasori Líra könyvesboltban dedikál. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában