A karácsony valódi jelentése

2022.12.31. 10:30

Gazdag karácsony - az újraélt gyermekkor üzenete Lovasberényben

Teltház előtt játszották lovasberényi előadók – gyerekek és felnőttek – az Egy gazdag karácsony című darabot pénteken délután a helyi művelődési házban. A csoda megtörtént.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Üzenetértékű, ünnepi előadással készült a lovasberényiek számára Fülöp-Weigler Bettina, a Róna József Művelődési Ház vezetője a helyieknek: az Egy gazdag karácsony című kedves darabban lovasberényiek szerepeltek és mutatták meg a karácsony valódi jelentését. A darab előtt írója, rendezője így fogalmazott a feol.hu-nak: „A történet egy egyedül maradt asszonyról szól, akire édesapja ráhagyta a gyárat, amely munkát és megélhetést biztosít a falu minden ott lakó felnőttjének. Az idős és megkeseredett asszony az apja által ráhagyott otthonban él a falu felett és minden, ami egykor, gyermekként őt boldoggá tehette, a díszes pompa, szép bútorok mára már fehér lepel fedi, épp úgy mint a lelkét. A szegény falubeli gyerekek, egy fém, melegedő hordó mellett, lent az utcán, játszanak, beszélgetnek miközben őrzik a kinézett karácsonyfát. Az ő szívük és hitük olyan hatalmas, hogy elfelejtve az asszony általi gonoszságokat, azt kérik a karácsonyi angyaloktól, hogy a gyárvezetőnő bőséges karácsonya váljon szeretetben gazdaggá. Itt változik meg a szavak jelentése. A Szegénység és Gazdagság teljesen más értelmet nyer, a szeretet jelenlétében, vagy hiányában. A csoda pedig megtörténik: egy Angyal leszáll és az asszony álmában megjelenve újrajátszódik a gyerekkor egy pici jelenete. Egymásra talál az asszony és gyermeki önmaga.”

Nagy sikerrel és valódi happy end-del zárult az előadás, melyre gyerekek, felnőttek egyaránt kíváncsiak voltak.

 

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában