Egyszer volt, hol nem volt…

2022.10.04. 09:00

Ismét regéltek az alapi gyerekek

Alapon is megünnepelték Benedek Elek születésnapját, amely a magyar népmese napja is egyben. Ezen a napon minden népmesét szerető megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Kecskés Zoltán

Mosoly az arcokon, öröm a szívekben – így zajlott a mesemondó verseny Alapon.

Fotó: Kiss Ágnes

Így voltak ezzel a megye déli részén fekvő Alapon is, ahol immár hagyománnyá vált, hogy mesemondó versennyel ünnepeljék meg ezt a jeles napot.

Az Alapi Könyvtári, Információs és Közösségi hely szervezésében megvalósuló versenyen 17 helyi, általános iskolás diák vett rész, közülük egyaránt szerepelt alsó és felső tagozatos gyermek. A zsűri tagjai Szalai János Milán polgármester és Horváth Anikó tanárnéni voltak. Ahogy azt a helyi önkormányzat munkatársától, Kiss Ágnestől megtudtuk, versenyen mindenki "nyert", minden diák egy csodálatos mesekönyvvel gazdagodott, ám az első három helyezett – Balogh Levente, Rárósi Jázmin és Pekács Angelika – a könyv mellé kis ajándékcsomagot kapott.

A rendezvényt a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár és a helyi önkormányzat támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában