Nem tudok mást, mint szeretni

2022.04.15. 16:09

József Attila-est Szabadbattyánban

A magyar költészet napja alkalmából a szabadbattyáni művelődési ház könyvtárában Kurucz Ádám Konrád színművész, Latinovits-díjas versmondó előadásának tapsolhatott a közönség – számolt be az eseményről Márkusné Anett intézményvezető.

V. Varga József

Kurucz Ádám Konrád József Attila-estje

Forrás: Művelődési ház és könyvtár

A Nem tudok mást, mint szeretni című verses-prózai műsor József Attila életművéből villantott fel jellemző szeleteket. Az előadás a Curriculum vitae című (önéletrajzi) írásra támaszkodva követte végig a tragikus sorsú poéta életét – az egyes életszakaszokhoz József Attila vonatkozó verseit társítva. Ugyancsak a költészet napja alkalmából és a versek népszerűsítése végett a művelődési ház homlokzatára az intézmény munkatársainak kedvenc versei kerültek, valamint csatlakoztak az országos Posztolj verset! kezdeményezéshez is. Sohonyai Edit író Segítség! Kamasz lettem! címmel tartott író-olvasó találkozót a könyvtárban. Az irodalmi randevún a Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában