Énekes és hangszeres produkciók

2022.04.09. 19:00

Erős volt a mezőny a Pesovár népzenei versenyen

Az országhatáron innen és túlról is hoztak dalokat a népzene világából azok a felsősök és középiskolások, akik pénteken mérettették meg magukat a Pesovár népzenei versenyen. A Táncház adott otthont az eseménynek, ahol több mint negyven diák lépett a zsűri elé.

S. Töttő Rita

A diákok már reggel fél kilenctől énekkel, zenével töltötték meg a helyiséget

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Volt, aki énekelt, más népzenét játszott hangszeren – több mint negyven tehetség mutatta meg tudását a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny korosztályi döntőjén pénteken. A Malom utcai Táncház adott otthont az eseménynek, ahol ezúttal is zsűri előtt remekeltek a résztvevők.

 

Az előadásokat Juhász Katalin, Németh István, Varró János és Vavrinecz András értékelte. Érkeztek fellépők a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnáziumból, a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumból, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából és a Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumból is. A székesfehérvári intézményeken kívül érkeztek versenyzők a Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola – Sárszentmiklósi Általános Iskola képviseletében, a tordasi Sajnovics János Általános Iskola és Művészeti Iskolából, a Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskolából, a móri Radnóti Miklós Általános Iskolából, a Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskolából, a Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskolából, valamint az abai Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskolából. Vagyis a megyét megmozgató versenyről volt szó ezúttal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában