Pesovár népdaléneklési verseny

2022.01.06. 19:00

Hangszerrel és énekkel is bemutatkoznak

Idén is megrendezik a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt. Január 7-ig jelentkezhetnek azok, akik szeretnék bemutatni énekes vagy hangszeres tudásukat a zsűri előtt.

Héjj Vivien

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület rendezi idén a csoportok és szólisták részére meghirdetett Pesovár népzenei versenyt. A sorozat célja a magyar néphagyomány megőrzése, továbbadása, szakmai tapasztalatcsere, valamint minél több fellépési, bemutatkozási lehetőség biztosítása azoknak az énekeseknek, zenészeknek, akik iskolában vagy művelődő közösségben foglalkoznak a hagyomány­ápolás ezen formájával.

A 6–24 éves jelentkezők bemutatkozhatnak szólóban, duóban, trióban, vagy csoportban, énekelhetnek hangszerkísérettel is, valamint a hangszeres népzenei produkciók jelentkezését is várják.

A produkciókat a szülők, a tanárok vagy a nagykorú versenyzők a fehervariprogram.hu honlapon található online jelentkezési felületen nevezhetik be, ahol a részletes versenyfelhívás is olvasható. A jelentkezési határidő 2022. január 7., péntek.

A területi bemutatókat január végén és februárban tartják. Az előválogatókon bemutatott produkciók közül háromfős szakmai zsűri dönti el, melyek juthatnak tovább a megyei döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában