téli tárlat

2021.02.02. 07:10

Neten megtekinthető lesz a tópartis tárlat

Hétfő délután nyílt meg a Tópartiban a művészeti tagozatos diákok munkáiból összeállított kiállítás, amelyet a hagyomány szerint minden évben ilyentájt rendeznek meg.

Bokros Judit

A rajzokat, textilmunkákat és a kerámiákat a Tóparti aulájában állították ki

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium ajtajai ezúttal zárva maradtak, a megnyitó nem volt nyilvános, hiszen a járványügyi helyzet nem engedte látogatók fogadását. A megnyitót is szűk körben tartották, s azt csupán az interneten keresztül lehetett követni. A tárlatot a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs nyitotta meg.

A rajzokat, textilmunkákat és a kerámiákat a Tóparti aulájában állították ki
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A gondosan válogatott anyagból – amely bemutatja, milyen tematika mentén tanulnak a diákok – az ígéret szerint az iskola közösségi oldalán lesz pár napon belül képes összeállítás, amelyben minden kiállított munka szemügyre vehető – tudtuk meg Vizi László Tamásné igazgatótól.

 

A megnyitó előtt, a jár­ványügyi előírásokat betartva volt lehetőségünk megtekinteni az anyagot, amelynek változatossága azonnal szembeötlő. Kiemelkedő munkák is vannak az aulában. Végvári Beatrix, a művészeti tagozat vezetője dicsérte a fiatalokat, akik a digitális oktatás mellett, az előírásokat betartva részt vehetnek a szakmai gyakorlatokon. Online pedig olyan feladatokat kapnak, amelyekre egyébként kevesebb idő jut.

A grafikák, kerámiák és textilek gazdag fantáziáról, szorgalomról árulkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában