Munkássága kivonatát mutatja be a világ szépségeivel

2020.10.05. 15:17

A fotós nyitott szemmel járja a nagyvilág útjait

Szombaton nyitották meg Bödő Viktória fotográfus kiállítását a VOKE-ban. A temérdek képet számláló anyagból ötvenet választott ki a fotós, hogy bemutathassa őket a közönségnek.

Palocsai Jenő

2Bödő gyűjteményes kiállítással állt elő Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A fotográfus eddigi munkásságát öleli fel a nem igazán tematikus gyűjtemény. Bödő igyekezett olyan képekkel megtölteni az előre meghatározott keretet, amelyek már nyertek korábban valamilyen díjakat vagy pályázatokat, esetleg valamely oknál fogva a szívéhez nőttek.

Van közöttük fekete-fehér, színes kép is, és sok közöttük az embert ábrázoló portré, sőt aktok is. Néhány közülük hadgyakorlatokat, míg mások híres fehérvári embereket bemutatva színesíti a válogatást.

2Bödő gyűjteményes kiállítással állt elő Fotó: Fehér Gábor

A tárlatot Bakonyi István nyitotta meg. Az irodalomtörténész beszédében úgy fogalmazott: – A prágai zenészt vagy a párizsi Eiffel-toronnyal való virtuóz játékot látva eszünkbe jut megannyi saját élmény az adott helyeken, hiszen a jó kép elindíthatja az asszociációkat. Látszik, hogy a fotós nyitott szemmel jár a világban rácsodálkozva az aktokon keresztül az emberi test vagy a természet csodáira éppúgy, mint egy-egy arc mélyén meghúzódó titkokra.

Bakonyi feltette a nagy kérdést, vajon kell-e ennyi kép, mint amennyi manapság készül a világban, ám kérdését rögtön meg is válaszolta. Igen, kellenek ezek a képek, melyek egyben egy bölcs önelszámolás részei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában