Fiori Musicali koncert

2020.06.26. 07:20

Vidám dalos est a Gyümölcs utcában

Csütörtökön kora este a Gyümölcs utca 24. szám alatt lakók különös muzsikára lehettek figyelmesek. A Fiori Musicali adott koncertet.

Nagy Marietta

Az együttes 2008-ban alakult a Hermann László Zeneiskola furulyás növendékeiből. Azóta tagjai rendszeresen cserélődtek, de nem veszítik szem elől egymást. Jelenleg öt furulyás tagból, egy csemballistából és énekesekből áll a formáció.

Több jelentős eseményen is játszottak már, felléptek a Nemzeti Múzeumban, az Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválon, de muzsikáltak már a reneszánsz táncházban és a Károlyi-kastélyban is. A megyeszékhely zenei életében is rendszeresen részt vesznek: találkozhattunk velük a KultúrKorzón, utcazene-fesztiválon, de közreműködtek a Királyi Napokon is. Az együttes fő céljának tekinti, hogy megismertesse és népszerűsítse a hangszeres és furulyás kamarazenét.

 

A Nagy Tamásné által szervezett eseményt az inspirálta, hogy a járvány ideje alatt a társasház lakói csak messziről találkoztak, vagy az ablakon kopogtatva kommunikáltak egymással. Megbeszélték, ha vége a korlátozásoknak, eléneklik az Örömódát – ebből megszületett a Fiori Musicali előadása. Szeretnék, hogy az esemény ettől fogva hagyomány legyen, és sok éven át megörvendeztessék még a ház lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában