12–20 éves diákok részére

2019.10.20. 15:45

Rajzpályázatot hirdetett a Szent István Király Múzeum

Az eredeti művek másolatait, parafrázisait, átiratait várják a fiatal alkotóktól november 5-ig.

FMH

Jó megoldás, ha az általunk illusztrációként rajzolt (nonfiguratív) alkotást a gyermek színezi ki

Fotó: PxHere

Van, aki marad… címmel nyílt meg múlt héten a Deák Gyűjteményben a Ziffer Sándor nagybányai festőművész életművét bemutató kiállítás.

Az országos verseny keretében a festőművész munkáihoz kapcsolódó, szabadon választott technikával készült, A3-as méretű alkotásokkal lehet pályázni. A munkák hátoldalán kérik feltüntetni az alkotó nevét, életkorát, iskoláját, felkészítő tanárának nevét és e-mail- címét, valamint a mű alapjául szolgáló Ziffer-festmény címét is. Az alkotásokat november 5-ig lehet beküldeni a 8000 Székesfehérvár, Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjtemény, Oskola utca 10. címre. A személyesen bevitt alkotásokat munkanapokon 10 és 16 óra között veszik át a helyszínen.

A pályaműveket szakértő zsűri bírálja el. A díjazottak között értékes rajzeszközöket osztanak ki 40, 30 és 20 ezer forint értékben. A bírálók által kiválasztott legjobb alkotásokból kiállítás nyílik november 13-án a Deák Gyűjtemény Diák-Deák Galériájában. Az eredményről a felkészítő pedagógusokat e-mailben értesítik.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában