újabb kiváló anyag került a falakra

2019.10.11. 18:17

Közel hatvan Ziffer Sándor-képből nyílt tárlat Fehérváron

Van, aki marad... – ezzel a sejtelmes címmel nyílt meg pénteken a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Deák Gyűjteményében a Ziffer Sándor (1880-1962) munkáiból rendezett tárlat.

Bokros Judit

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A közönség 58 festményt láthat, amelyek jó része a művésztelepéről híres Nagybányát és annak jellegzetességeit ábrázolja.

A megnyitón Brájer Éva alpolgármester úgy fogalmazott: „A múzeum művészettörténészei elkényeztetnek bennünket.” Újabb kiváló anyag került tehát a falakra.

Pokrovenszki Krisztián, a múzeum vezetője a korábbi reprezentatív tárlatok folytatásaként szólt a tárlatról. A Ziffer-képek révén ismét megismerkedhetünk egy alkotóval, aki által Nagybánya is közelebb kerülhet hozzánk.

Barki Gergely művészettörténész, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Czóbel Múzeumának kurátora méltatta a tárlat jól eltalált, finoman provokatív címét, majd részletesen elemezte a sokrétű anyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában