Az együttes munkában kifejeződik a közös értékrend

2019.10.02. 15:00

Jenői alkotói nap tábortűzzel

A negyedik alkotói nap programjait az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! rendezvénysorozatba illesztették a szervezők. Az alkotói nap ötletgazdája, szellemi pártfogója a településen élő Körmendi Gitta költő, a helyi attrakció­val a kézműves értékek, a kreativitás és az amatőr tehetségek bemutatását állítják évről évre a fókuszba.

Nagy Anikó, FMH

Helyi termékek a Csepi-birtok kínálatából Fotó: Nagy Anikó

A színes, gazdag programok több helyszínen sorjáztak, az alkotói bemutató és kiállítás résztvevőit és a nagyérdeműt Kerekes Ildikó polgármester köszöntötte.

– Településünk az idén is csatlakozott helyi rendezvényeivel a Magyarország, szeretlek! országos eseményfolyamához – mondta egyebek között. – Közösségi programokat szerveztünk, amelyek során közhírré tesszük, hogy milyen szerethető hely hazánk, milyen szerethető hely kis falunk, ahol élünk. Estére aztán az országban sok száz helyen lobbannak fel a tüzek szinte egy időben. Szép lehet mindez. Ha lélekben kicsit felülemelkedünk a napi problémáinkon, akkor láthatjuk is magunk előtt. Szívet melengető érzés!

– És szívet melengető az is, ahogyan erre a mai napra készültünk. Hiszen az együttes munkában kifejeződik a közös értékrend, a számos közösségi érték. Az a képesség, hogy egymás örömét keresve együtt munkálkodunk. Mindez pedig generációkat hoz össze, ami nagyon fontos az értékteremtésben, az értékek ápolásában – folytatta a faluvezető.

Helyi termékek a Csepi-birtok kínálatából
Fotó: Nagy Anikó

– Köszönöm az óvodásoknak és az iskolásoknak, hogy lelkesen készültek a mai napra. Köszönöm a felkészítő pedagógusoknak és segítőiknek, a szülőknek, hogy részt vesznek a közös munkában. Köszönöm a közreműködők fáradozását. És köszönöm a kiállító alkotók munkáját, és arra biztatok mindenkit, akiben alkotóvágy szunnyad, hogy mutassa meg nekünk magát – tette hozzá Kerekes Ildikó.

Az alkotók völgye elnevezés az iskolaudvart takarta. A nap végén a két faszobrász, Bálint József és Hadaró Szabolcs három, a helyszínen készült munkájára lehetett licitálni. Mindhárom szobor elkelt, melyek bevételét a jenői Vidéki Gyermekekért Egyesület javára ajánlották fel.

Muhari János többéves mun­kával gyűjtötte össze és mutatta be a második világháborúból megmaradt tárgyakat, dokumentumokat. Megcsodálhattuk többek között Budai Magda kerámiáit, Keserű Imre grafikáit, Nagy Anikó mandaláit, Mészáros János Elek pedig a művelődési házban adott nagy hatású műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában