NépmesePont

2019.05.25. 07:10

Nyelvet nyújt, ugrál – Bárki részese lehetett a székesfehérvári gyermeknapnak

Az első emeletre felbaktat, a cipőt lekapja és máris egy másik univerzumba csöppen. Szabályokból minimális, de akad, a jókedv garantált.

Szanyi-Nagy Judit

Szabályokból minimális, de akad, a jókedv garantált Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Amint a mese, úgy a játék is kortalan – fogalmazta meg Szilvási-Grund Helga szakmai megvalósító, aki ezzel a kijelentésével egyúttal arra is utalt: korhatárbeli megkötés nem volt, bárki részese lehetett a székesfehérvári NépmesePontban péntek késő délutánra szervezett gyermeknapnak. Elsősorban óvodások érkeztek a helyszínre; a gyermekek először az Az aranytulipán című népmese diafilmváltozatát nézhették meg. Mivel ebben a mesében a főhős próbákat áll ki, így eztán a megjelent gyermekek is kis királyfikká, királylányokká válhattak.

Szabályokból minimális, de akad, a jókedv garantált
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A – nem mellesleg fejlesztő – játékok egyike volt a puzzle, másika a színes üvegekkel operáló teke, míg eggyel arrébb az ifjak babzsákokat dobálhattak kosárba, ragadós pókhálóra célozhattak vattakorongokkal, vagy kezüket és lábukat használva, ugrálva érkeztek az adott végtagot formáló mintára. A játékok legtöbbje saját készítésű volt! A kétórás program szélforgókészítéssel folytatódott, levezetésképpen pedig egy Jankovics Marcell-népmesét élvezhettek a gyerekek – babzsákfotelben ellazulva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában